Beschrijving

Art-decogetint enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), gebouwd in 1936 naar ontwerp van architect F. Van Cleven (Brugge). Arduinen lijstgevel, getypeerd door in- en uitspringende geometrische vlakken zoals langgerekte verticale nis waarin het bovenlicht van deur en het venster erboven zijn gevat, en soortgelijke, horizontale gelede nis die de gekoppelde, lagere vensters van de bovenste bouwlaag omvat. Bredere rechter travee geaccentueerd door trapezoïdale erker met door Franse voegen gelede penanten. Analoge deuromlijsting met zware sluitsteen. Deels beglaasde houten deur met geometrisch hek. Bewaarde, typische schuiframen.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 565/1936.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia