Gesloten hoeve van 1877

Beschrijving

Gesloten hoeve gedateerd 1877 op de sluitsteen van de inrijpoort, met recenter boerenburgerhuis uit eind 19de eeuw.

Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Verhoogde begane grond. Bakstenen gebouw voorzien van strekse, bakstenen vensters met hartdstenen lekdrempels, keldergaten met diefijzers en een aangepaste deur. Van de door de datering aangeduide periode resten alleen het poortgebouw en de haaks erop geplaatste stal, ten oosten van het erf.

Inrijpoort naar het achter het woonhuis gelegen erf, een bakstenen korfboogpoort met hardstenen sluitsteen en imposten; het poortgebouw is lager dan het woonhuis; zadeldak (Vlaamse pannen).

Stal van zes traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen. Ankerbalkgebint op een bakstenen stoel; zes gebintstijlen, twee gebintstijlschoren (tweede en vijfde travee) en zeven regels. De muuropeningen, aan erfzijde werden aangepast. De zijgevel aan straatzijde is versteend.

De overige dienstgebouwen dateren uit een recenter periode.