• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Onderkelderd diephuis van drie/twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 17de eeuw, in 1928 voorzien van nieuw houtwerk op begane grond. Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1998 naar ontwerp van architect T. Van Biervliet (Brugge) van gevels en inwendige structuren. Verankerde en beschilderde bakstenen trapgevel (6 treden + topstuk) op bepleisterde plint. Bovenvensters in rondboognissen met deels afgeschuinde dagkanten, (vernieuwde) cartouches in boogvelden en vernieuwde natuurstenen onderdorpels. Tussen beide vensters segmentboognis op vernieuwde console. Gelijkaardig zoldervenster.

Aan de rei: tuitgevel van verankerde en beschilderde baksteen met rechter schouderstuk. Ter hoogte van de begane grond, recent, breed venster in plaats van smaller venster, zie strek. Aangepast bovenvenster met afgeschuinde dagkanten en strek; links, gedicht venstertje met dito dagkanten, natuurstenen dorpels en ontlastingsboogje.

Interieur. Kelder overkluisd met bakstenen tongewelf.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 664/1928.