Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

Beschrijving

Dubbelhuis van zes traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), oudere kern, zie onder meer zijgevel. Laatclassicistische, bepleisterde en beschilderde lijstgevel uit de eerste helft van de 19de eeuw afgelijnd door een omlopende tandrij en kroonlijst; vermoedelijk is de gevel toen verhoogd en het huis verbreed, zie sporen van puntgevel met vlechtingen in de zijgevel, wijzend op een oudere kern. Rechthoekige vensters op lekdrempels. Centrale deur op twee treden. Bewaard 19de-eeuws houtwerk onder meer vensters met grote roedeverdelingen en persiennes op begane grond. Zijgevel met onder meer gedichte segmentbogige zolderopening.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia