Samenstel van stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee diephuizen

Beschrijving

Samenstel van twee achtereen liggende, onderkelderde diephuizen van drie en zes traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 17de eeuw, zie balklagen en dakconstructie. "Kunstige Herstelling" van 1988-1990 naar ontwerp van architect H. De Vlieger (Damme) onder meer verplaatsen van de in 1904 aangebrachte deur in derde travee van voorgevel naar zijgevel, hermetsen van de geveltop, vernieuwen van het houtwerk en binnenin samenvoegen met nummer 3. Verankerde en beschilderde bakstenen puntgevel met vlechtingen en aangepast aandak, gebouwd in 1694 ter vervanging van een houten gevel. In de loop van de 19de eeuw aangepaste, rechthoekige vensters met strek. Zijgevel: deels zwaar verankerde lijstgevel met getraliede kelderopening.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 50/1904.
  • Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Fiche, november 1985.