Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Beschrijving

Neoclassicistisch enkelhuis van één brede en één smalle deurtravee; souterrain en twee bouwlagen en mezzanino onder schilddak (nok loodrecht, Vlaamse pannen), van 1910 in plaats van trapgevel van twee bouwlagen. Pseudo-natuurstenen lijstgevel met breuksteen-imitatie voor het souterrain en voorts Franse voegen. Horizontaliserende geleding geaccentueerd door de kordons en, doorgetrokken lekdrempels en een houten kroonlijst op klossen en tandlijst. Rechthoekige openingen in geprofileerde omlijstingen. Voetenschraper.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 461/1910.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia