Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), door middel van jaarankers gedateerd "1561" en links één travee onder plat dak. Huidige gevelindeling resultaat van vereenvoudigende verbouwing in 1903. "Kunstige Herstelling" van 1991 naar ontwerp van ir.-architect P. Bruynbroeck (Brugge). Verankerde en beschilderde trapgevel (6 treden + topstuk); bepleisterde en beschilderde plint. Op begane grond, rondboogvensters in rechthoekige nissen, wijzend op de oorspronkelijke Brugse traveeën type I, waarvan de middelste afgesloten met een rondboog en de buitenste met een boogfragment. Rechthoekige boven-, zoldervenster en deur met strek. In linker travee, verzorgde vleugeldeur van 1903 met deurrooster; voetenschraper. De achtergevel is een manke, verankerde en beschilderde tuitgevel; de aangepaste rechthoekige openingen behouden afgeschuinde dagkanten. Links, aangebouwde tuinvleugel van twee bouwlagen onder zadeldak.

• Dienst Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening Brugge, Bouwvergunningen, nummer 1518/1991.
  • Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 291/1903.