Hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis

Beschrijving

Hoekpand van twee brede en vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), uit de 17de eeuw tot het eerste kwart van de 18de eeuw, zie dakgebinte. Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1990. Verankerde en beschilderde, bakstenen tuitgevel, afgeboord met vlechtingen en links één schouderstuk; natuurstenen plintje. Haast gevelbrede winkelpui ingevoegd in de loop van de tweede helft van de 20ste eeuw. Rechthoekige bovenvensters onder strek. IJzeren hijshaak. Verankerde zijgevel met houten kroonlijst op klossen. Hoge, versneden schoorsteenschacht met verankering aangebracht in de versierende mijtervorm.

• Dienst Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening Brugge, Bouwvergunningen, nummer 1873/1990.
  • Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Nota, 28 augustus 1990.