Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Dubbelhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder schilddak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). In 1828: 17de-eeuwse trapgevel van twee bouwlagen en vier traveeën met drie geblokte rondboogopeningen in de top. 1835: verhogen met een mezzanino en verbouwen tot lijstgevel met behoud van oude kern, zie interieur en afgeschuinde dagkanten in de achtergevel. Bepleisterde en lichtgeel beschilderde lijstgevel met laatclassicistische inslag geleed door kordonvormende lekdrempels van arduin en een kroonlijst op klossen. Rechthoekige vensters met grijze beschilderde omlijstingen. Rechthoekige deur in een vlakke arduinen omlijsting onder een rechte druiplijst; waaier met radvormige ijzeren roeden in het bovenlicht.

Interieur. Kelder met tweebeukig tongewelf en rondboognissen in de muur. Enkele bewaarde balken.

• Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Fiche, juni 1983.