Complex van burgerhuizen en villa

Beschrijving

Complex bestaande uit twee huizen in historiserende stijl (1923) met doorgang onder meer naar achterliggende villa in sobere cottagestijl (1924), naar ontwerp van architect A. Goigne (Brugge). De vrijstaande villa van twee bouwlagen onder wolf- en zadeldaken (mechanische pannen) heeft een onregelmatig bouwvolume met verschillende erkers wisselend in hoogte en omvang. Gebruik van gele baksteen en onder de uitstekende dakrand cementpleister, in de toppen voorheen versierd met pseudo-vakwerk. Korfboogdeur onder brede luifel. Ritmerende rechthoekige vensters onder betonnen lateien en ontlastingsbogen, ovale oculi, onder meer drie- en zeslichten, sommige met typerende kleine roedeverdeling, eventueel beperkt tot de bovenlichten. Achtergevel met schoorsteenmassief.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 406/1923, nummer 563/1924.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia