Samenstel van burgerhuizen naar ontwerp van Georges Van Houtryve

Beschrijving

Samenstel van drie analoge diephuizen met overwegend geometriserende art-deco-inslag. Enkelhuizen van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldaken (Vlaamse en mechanische pannen), van 1933 naar ontwerp van architect G. Van Houtryve (Brugge). Puntgevels met dekstenen en gestileerde schouderstukken van arduin; verzorgd baksteenmetselwerk met geaccentueerde verticale voegen, streks metselwerk voor de sokkels en bij nummers 26 en 30 voor de lateien, ook geometrische versieringen in reliëf op de borstweringen en in de geveltoppen. Rechthoekige muuropeningen, oorspronkelijk met typerende horizontale en verticale roedeverdeling onder meer in de bovenlichten; drielichten in de geveltoppen, nummer 28 met hoger middenvenster. Voorts bij nummer 28 brede lateien in granito. Deuren met druiplijst en bovenlicht.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 95/1933.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia