erfgoedobject

Boerenhuis

bouwkundig element
ID
8289
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/8289
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Eénlaags boerenhuis van het dubbelhuistype onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), uit de tweede helft van de 18de eeuw. Bakstenen gebouw met bepleisterde en beschilderde straatgevel op hoge gecementeerde plint. Beluikte rechthoekige vensters in geschilderde vlakke omlijsting van arduin. Segmentboogdeur gevat in vernieuwde omlijsting van gesinterde steentjes met hoekblokken. Zijpuntgevels met segmentboogvensters in omlijsting van gesinterde steentjes met bekronend druiplijstje (Rijnvorm), links sporen van vlechtingen. Links, in het verlengde van het woonhuis, overluifelde rechthoekige houten inrijpoort. Onbelangrijke aanhorigheden.


Bron     : D'Huyvetter C., de Longie B. & Eeman M. met medewerking van Linters A. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5N1 (A-G), Brussel - Gent.
Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Boerenhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/8289 (Geraadpleegd op )