Dubbelhuis van zeven traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), gevels waarschijnlijk van 1669 ter vervanging van een houten en een stenen gevel. Oorspronkelijk doorlopende banden ter hoogte van onder-, tussen en bovendorpels. In 1889 verplaatsen van de deur van derde naar tweede travee. Verankerde bakstenen lijstgevel met getrapte centrale top (9 treden + topstuk), gecementeerde plint. Rechthoekige vensters met afgeschuinde dagkanten, strekken en ontlastingsbogen. Topvenster in rondboognis met geometrische versiering in boogveld, sporen van twee flankerende achtzijdige oculi. Rechthoekige deur in geblokte barokomlijsting van zandsteen met oren, bovenlicht gevat in segmentboognis met voluten en bekronende vaas; arduinen trapje.
Zijgevel: tuitgevel van verankerde baksteen met vlechtingen, rechthoekig vensters en sporen van oudere openingen onder meer zandstenen kruiskozijn op begane grond. Aanbouw aan de Kleine Hoedenmakersstraat, oorspronkelijk één geheel met bijgebouw van West-Gistelhof nummer 21; verankerde lijstgevel met oorspronkelijk beluikte vensters, kwartbol geprofileerde lijst van baksteen. Dakvenster met tuitgeveltje.
Interieur. Bewaarde balklagen, gepleisterd plafond met laatbarokke lijstwerkversiering uit het eerste kwart van de 20ste euw. Dakspant met drie dubbele, schaargebinten, telmerken.
- Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Fiche, augustus 1980.
- Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 89/1889.
- DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 122.