Koetshuis

Beschrijving

Koetshuis met 17de-eeuwse kern, nu garages horend bij Sint-Jorisstraat nummer 12, korfboogpoort nummer 21 toegevoegd in het derde kwart van de 20ste eeuw. Drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan Vlaamse pannen). Verankerde lijstgevel van gele baksteen, dakvenster in tuitgevel voorzien van rechthoekig binnenluik onder latei. Gedicht venstertje in derde travee. Hoge, latere ingekaste rondboogpoortomlijsting met ingeschreven rechthoekige. poort onder brede I-balk en rechthoekige luikopening in bepleisterd boogveld.

• DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 143.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia