erfgoedobject

Art-decowoning

bouwkundig element
ID
82936
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/82936

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Art-decowoning
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Art-decowoning van twee traveeën en twee bouwlagen + garage van één bouwlaag onder mansardedak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), gebouwd in 1932 naar ontwerp van architect A. Goigne (Brugge). Rode parementsteen alternerend met bepleisterde muurvlakken en zwarte faience op lage arduinen plint. Bovenbouw bepaald door de rechthoekige asymmetrische erker met aansluitend balkon op één zware console en het contrasterende vlak van het geknikte pannen zadeldak doorgetrokken boven de garage. Hoge, doorlopende strekken boven de rechthoekige muuropeningen. Geheel van beglaasde deur, beschilderd toiletvenster en brievenbus opgenomen in een geometrische compositie die ook wordt toegepast in smeedwerk en versieringen in het houtwerk, laatst genoemde oorspronkelijk ook in de voordeur en garagepoort.

Interieur. Asymmetrische indeling omwille van de garage naast woonkamer en keuken op de begane grond en spreekkamaer en werkplaats in de uitbouw. Hal met trappenhuis en bordestrap.

  • Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 180/1932.

Bron     : Gilté S., Vanwalleghem A. & Van Vlaenderen P. 2004: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Brugge, Middeleeuwse stadsuitbreiding, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 18NB Noord, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Gilté, Stefanie, Van Vlaenderen, Patricia, Vanwalleghem, Aagje
Datum  : 2004


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Art-decowoning [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/82936 (Geraadpleegd op 19-06-2021)