Burgerhuis in art-decostijl

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woonhuis in art-deco

Beschrijving

Art-deco-enkelhuis van drie/twee traveeën en twee bouwlagen onder geknikt zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen) van 1935. Roodgele baksteenbouw op hoge bakstenen plint in streks verband en verlevendigd door middel van witbeschilderde lateien. Breed centraal vensterrisaliet met links onregelmatige aflijning en uitlopende bakstenen lijsten op de borstwering van de bovenverdieping. Twee beglaasde deuren, rechts verdiept, met gelijkaardig smeedwerk in spiegelbeeld, venster van de begane grond met karakteristieke roedeverdeling. Twee dakkapellen.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 756/1935.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia