• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Gelegen op de hoek met de Sint-Clarastraat. Breedhuis met dubbelhuisopstand van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (grijze mechanische pannen) van 1906, zie cartouche en naar ontwerp van architect A. De Pauw (Brugge). Neobarokke lijsten vooruitspringende trapgevel (8 treden en topstuk). Verankerde baksteenbouw met typerend gebruik van natuursteen voor plint. Geblokte neobarokke deuromlijsting bekroond met dito korfboognis waarin Maria met Kind, kloosterkozijnen, dorpels, speklagen, geblokte ontlastingsbogen met mascarons, cartouches, consoles. Trapgevel met uitkragende bovenbouw op korfboogfries op consoles en met vensters in rondboognissen, onder meer gekoppeld in de getrapte top. Cartouches met opschriften "IN GODS / ZEGEN" en "IS T'AL / GELEGEN". Rechthoekige vensters met afgeschuinde dagkanten, typische bovenlichten met kleine roeden. Getrapte dakkapel met rechthoekig venster in rondboognis. Deur met smeedijzeren trekbel en voetenschraper. De uitgewerkte schoorsteenschacht, ter hoogte van de tweede travee situeert de stookplaatsen

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 207/1906.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia