Eertijds zogenaamd "De Claversine", vormde, zie Marcus Gerards (1562) één geheel met hoekhuis aan de Sint-Gilliskoorstraat. Diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), oudere kern opklimmend tot de 15de, 16de en 17de eeuw. Halsgevel ter vervanging van een houten gevel, gedateerd met jaartal 17 / 16 aan weerszijden van het topvenster, als het ware geïnspireerd op Noord-Nederlandse voorbeelden en getypeerd door laatbarokke ornamentiek en kleurenspel van rood en wit. In de loop van de 19de eeuw vervangen van kruiskozijnen; restauratie in 1977 naar ontwerp van ingenieur-architect J. Gorissen (Brugge) met onder meer plaatsen van deur en vensters in plaats van 20ste-eeuwse winkelpui en in harmonie brengen met de bovenbouw. Roodbeschilderde bakstenen topgevel op witte plint, geveltop gevat tussen klauwstukken en bekroond door middel van een geprofileerd driehoekig fronton met siervaas. Gebruik van witbeschilderde zandsteen voor de hoekkettingen, geblokte muuropeningen, lijstwerk en versieringen. De rechthoekige muuropeningen hebben geprofileerde lijsten en een druiplijst. Meer plastisch uitgewerkte geveltop met onder meer klauwstukken met voluten steunend op voluten en leeuwen en net zoals het fronton geaccentueerd door siervazen. Hoog zoldervenster opgenomen in een uitgewerkte omlijsting versierd met bloemen en vruchten, met een reliëf met voorstelling van de Heilige Drievuldigheid op de borstwering en met een driehoekige frontonbekroning.
Links poortgebouw van twee traveeën en één bouwlaag onder geknikt zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), tudorboogpoort met afgeschuinde dagkanten, rechthoekig venster in geblokte omlijsting. De achtergevel is een verankerde bakstenen trapgevel (8 treden + topstuk) van drie traveeën en twee bouwlagen. Rechthoekige muuropeningen met afgeschuinde dagkanten en onder strekken. De zijgevel heeft twee vensters met zandstenen kruiskozijnen.
Interieur. Kelder met tongewelf. Bewaarde balklagen, sleutelstukken onder meer met peerkraalprofiel. Voorkamer met 18de-eeuws interieur, op de bovenverdieping bewaarde gotische nis. Dakgebinte met twee standjukken en vier schaargebinten, telmerken.
- Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg West-Vlaanderen, Cel Monumenten en Landschappen, archief dossier DW000290.
- Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Fiche, juni 1982.
- Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 684/1975.
- DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 197.