erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
83
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/83
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Enkelhuis van drie bouwlagen en respectievelijk drie en twee traveeën onder zadeldak, daterend uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Lijstgevel verlevendigd door kleurrijke faïencetegels gebruikt voor muurbanden en afwerking der muuropeningen; combinatie met arduin voor de geblokte sokkel, de geprofileerde stijlen der begane grond en doorlopende lekdrempels, lateien en sluitstenen van de bovenverdieping. Bloem- en rankornamenten in de getoogde en halfronde boogvelden, met zekere art nouveau reminiscenties, voornamelijk voor de kleurschakeringen en de compositie van de bel-etagepanelen.


Bron: D'HUYVETTER C., DE LONGIE B. & EEMAN M. met medewerking van LINTERS A. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5n1 (A-G), Brussel - Gent.
Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Burgerhuis [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/83 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.