Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Diephuis met enkelhuisopstand; drie/twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). In 1868 verplaatsen van het enige centraal geplaatst bovenvenster en toevoegen van tweede venster, zie huidige toestand. Verankerde bakstenen tuitgevel, witbeschilderd op grijze plint, uit de 17de eeuw(?). Rechthoekige 19de-eeuwse muuropeningen met aan de deur één bewaarde afgeschuinde dagkant. Bewaarde T-ramen en rolluikkasten op de begane grond; sporen van ontlastingsbogen. Zoldervenster in rondboognis.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 119/1868.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 260.