Burgerhuis met winkel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woonhuis met winkel

Beschrijving

Breedhuis van één travee en twee bouwlagen onder pseudo-mansardedak (deels groene mechanische pannen). Gevel oorspronkelijk opgenomen in de 19de-eeuwse rij nummers 29-45. In 1931 aanpassen van de winkelpui en in 1936 van bovenverdieping naar ontwerp van architect A. Goigne (Brugge), licht modernistische lijstgevel met art-deco-elementen. Winkelpui met zwartgeglazuurde tegels op lage plint van granito en afgewerkt met witbeschilderde bepleistering, bovenverdieping met parement van gele baksteen verlevendigd door driezijdige, houten erker met versierde tussenstijlen. Dakgoot met geometrische versiering opgevangen door twee halfzuiltjes van contrasterende groengeglazuurde baksteen. Inspringende deuren van winkelpui met typische geometrische versiering.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 665/1931, nummer 896/1936.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia