Samenstel van poortgebouw en stadswoning

Beschrijving

Samenstel van poortgebouw van één/drie traveeën en twee bouwlagen + diephuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), 17de-eeuwse gevels. Tweede bouwlaag van bijgebouw wellicht in het vierde kwart van de 19de eeuw - eerste kwart van de 20ste eeuw toegevoegd. Consoliderende "Kunstige Herstelling" in 1985 naar ontwerp van Groep Planning (Brugge). Verankerde, bakstenen geelbeschilderde tuitgevel met schouderstukken en aanpalende lijstgevel op grijze plint. Rechthoekige 19de-eeuwse muuropeningen, vensters op lekdrempels en resterende afgeschuinde dagkanten op bovenverdieping. T-ramen, beluikt op de begane grond. Sporen van oudere openingen, zie ontlastingsboog op de begane grond en doorlopende banden. Monumentale schoorsteenschacht versierd met tuitgeveltje.

Bijgebouw afgelijnd door muizentandfries; korfboogpoort met afgeschuinde dagkanten en drie blinde getoogde vensters, daarboven overhoekse muizentandfries.

• Dienst Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening Brugge, Bouwvergunningen, nummer 687/1985.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 336.