Aan beide straatkanten eenheidsbebouwing

Beschrijving

Aan beide straatkanten eenheidsbebouwing naar ontwerp van architect M. De Meester (Brugge) in verzorgde gestileerde regionalistische stijl en beïnvloed door de Delftse architectuurschool. Sobere baksteenbouw met breedhuizen van twee traveeën en twee bouwlagen volgens spiegelbeeldschema onder zadeldaken (mechanische pannen). Lijstgevels afgewisseld door puntgevels met licht overstekende bovenbouw op eenvoudige consoles en veelhoekige oculus in de top. Rechthoekige muuropeningen; houten kozijnramen: op de begane grond beluikte drielichtvensters, op de bovenverdieping met kleine roedeverdeling, aflopende bakstenen lekdrempels. Gekoppelde deuren en erboven vensters onder doorlopende strek. Enkel nummer 14 heeft oorspronkelijk zijn houtwerk bewaard.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 633/1928.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia