Diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen) en sinds de 16de eeuw horend bij Oost-Gistelhof nummers 11-13, in de loop van de 16de eeuw eigendom van schilder Jan Provoost (circa 1465-1529); 16de-eeuws huis, gewijzigd in de 18de en de 20ste eeuw. De poort vervangt in de eerste helft van de 20ste eeuw twee linker traveeën met vensters gevat in rondboognissen met kraalprofiel, deur met afgeschuinde dagkanten en bolkozijn als bovenlicht blijft dan nog behouden. In 1965 plaatsen van huidige gevelbrede garagepoort. Verankerde bakstenen en witbeschilderde 16de-eeuwse tuitgevel met vlechtingen. Rechthoekige bovenvensters opgevat als bolkozijnen met terugliggende lateien, oorsponkelijk met rijkelijke profilering waarvan het buitenste kraalprofiel bewaard is gebleven; ontlastingsbogen. Rechthoekig zoldervenster in rondboognis met kraalprofiel. De achtergevel is per baksteenlaag. getrapte tuitgevel met 18de-eeuwse muuropeningen met bepleisterde omlijstingen op de bovenverdieping.
Interieur. Bewaarde balklagen op begane grond en bovenverdieping, laatst genoemde met geprofileerde sleutelstukken; dakspant met schaar- en nokgebinten, telmerken.
Dienst Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening, Nota, 14 november 2001.
Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 255/1965.
BEERNAERT B. (e.a.), Huizen en hun bewoners. Een 16de-eeuwse stadswandeling door Brugge, Brugge, 1998, p. 50.
DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 433.
Bron: GILTÉ S., VANWALLEGHEM A. & VAN VLAENDEREN P. 2004: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Brugge, Middeleeuwse stadsuitbreiding, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 18nb Noord, Brussel - Turnhout. Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)