Stadswoning met lager achterhuis

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Korte Blekerstraat. Diephuis bestaande uit voorhuis en lager achterhuis, uit 16de tot 17de eeuw, zie dakhelling, en binnenin voornamelijk balken en dakconstructie bestaande uit schaargebinten. Huidig uitzicht resultaat van "Kunstige Herstelling" in 1996 naar ontwerp van architect J. De Graeve (Brugge): volledig herbouwen van de voorgevel en gedeelte van de zijgevel. Voorhuis van twee en twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Verankerde bakstenen tuitgevel, beigebeschilderd met zandstenen hoekketting. Aangepaste rechthoekige muuropeningen, op de bovenverdieping onder gekoppelde ontlastingsboogjes: zoldervenstertje oorspronkelijk gevat in een rondboognis. Achterhuis met lijstgevel van drie/één traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Aangepaste rechthoekige muuropeningen, oorspronkelijk natuurstenen bolkozijn van de bovenverdieping vrijgemaakt tijdens de restauratie.

• Dienst Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening Brugge, Bouwvergunningen, nummer 623/1996.
  • Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Fiche, oktober 1974.