Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Laag breedhuis van oorspronkelijk drie traveeën, nu twee traveeën, onder zadeldak (Vlaamse pannen). 16de tot 17de-eeuws pand, zie behouden elementen van de gevel, dakhelling en binnenin bewaarde balken. Latere aanpassing van de begane grond en toevoegen van de linker travee bij het huis nummer 45. Verankerde, witbeschilderde bakstenen lijstgevel boven een bepleisterde en grijsbeschilderde plint. Blijkbaar aanvankelijk een symmetrisch opgebouwde Vlaamse gevel voorzien van een bewaard bolkozijn gevat in een rondboognis met afgeschuinde dagkanten.

• Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Fiche, mei 1974.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 46.