Vrij grote gesloten hoeve met witgeschilderde gebouwen op gepikte plint, diverse volumes, onder zadeldaken (Vlaamse pannen); gegroepeerd rondom een gekasseide binnenkoer met vaalt. Ten noorden, inrijpoort opgenomen in de stalvleugel, links, in het verlengde, melkhuisje met voetgangersdeurtje. Ten oosten, éénlaagse boerenwoning van het dubbelhuistype van zeven traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen) met klokkenruiter; 1823 gedateerd op bovendorpel van de deur van de erfgevel. Gebouw van baksteen op gecementeerde plint met rechthoekige keldervensters. Beluikte rechthoekige vensters met arduinen lateien en lekdrempels. Rechthoekige deur met jaartal in vlakke hardstenen omlijsting. Getrapte baksteentjes. Straatgevel met zelfde ordonnantie als voorgevel. Linker gevel 1850 gedateerd door middel van muurankers (latere uitbreiding?); recente rechthoekige vensters. Rechts stalvleugel in het verlengde van het woonhuis; getoogde muuropeningen. Ten zuiden, grote dwarsschuur met segmentboogvormige poorten en rechthoekige veldpoort met houten latei onder blind rondboogveld. Tegenover het woonhuis, lagere stalvleugel met overstekend zadeldak en laadvensters. Getoogde muuropeningen.
In het voortuintje aan de straatkant, bakstenen Sint-Lambertuskapelletje onder zadeldak (leien). Rechthoekige plattegrond en driezijdige sluiting. Aflijnende baksteenfries met drupmotief. Puntgeveltje; kleine spitsboogdeur met roedeverdeling. Pleisteren beeldje op houten altaar.
Bron: D'HUYVETTER C., DE LONGIE B. & EEMAN M. met medewerking van LINTERS A. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5n1 (A-G), Brussel - Gent. Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)