Stadswoning, toegang tot beluik Fort Ghent

Beschrijving

Breedhuis van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Toegang tot het beluik zogenaamd "Fort Ghent". Gebouwd in 1835-1836 in opdracht van kolenhandelaar Benedictus Ghent op een braakliggend terrein. Huidig uitzicht resultaat van consoliderende "Kunstige Herstelling" in 1979-1981 naar ontwerp van architect P. Viérin (Brugge). Fort toegankelijk via rechthoekig poortje aan de Carmersstraat. De smalle gang leidt naar de zes woningen opgevat als breedhuizen. Eén woning heeft een ingang in de gang, de andere vijf enkelhuizen liggen aan één zijde van het binnenkoertje. Verankerde bakstenen lijstgevel, witbeschilderd boven een zwarte plint. Rechthoekige vensters. Korfboogdeur. Klimmende dakkapel

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummers 148 en 737/1979, nummer 295/1980, nummer 1847/1981.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia