• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Venkelstraat. Diephuis van drie en drie/twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 17de eeuw, zie dakhelling en -constructie (schaar- en nokgebinte) en bewaarde balklagen. Latere aanpassingen onder meer van muuropeningen. Consoliderende "Kunstige Herstelling" in 1978 naar ontwerp van architect E. Van Biervliet (Brugge) onder meer openmaken van ovale en ronde openingen in top, reinigen van gevel en hermaken van afgeschuinde dagkanten van het venster in de geveltop. Verankerde bakstenen trapgevel (9 treden en topstuk), witbeschilderd boven een grijze plint. Bewaarde zandstenen hoekketting. Rechthoekige aangepaste muuropeningen. Deur en zoldervenster met afgeschuinde dagkanten. Ontlastingsbogen met zandstenen aanzet- en sluitstenen voor de bovenvensters en het zoldervensters. Vernieuwde luiken voor de benedenvensters; gelijksoortige muuropeningen in de zijgevel en het lagere achterhuis met hoge schoorsteenschacht en rookmonden.

Recht ertegovever, nummer 50, soortgelijke 17de-eeuwse gevel doch minder rijk uitgewerkt.

• Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Fiche, juni 1974, 5 januari 1978.