Hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Sint-Annaplein. Hoekpand, heden met enkelhuisopstand van drie en twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nokrichting loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). 17de-eeuws pand met 19de-eeuwse muuropeningen. Verbouwings- en restauratiewerken van 1976. Huidig uitzicht resultaat van consoliderende "Kunstige Herstelling" in 1998 naar ontwerp van architect C. Lebbe (Brugge). Verankerde bakstenen trapgevel (8 treden en topstuk met bolornament). Okergeelbeschilderd boven een grijze plint met een paar hoekblokken. Rechthoekige muuropeningen met arduinen lekdrempels. Blind middenvenster en zoldervenster onder smeedijzeren hijshaak. Gelijksoortige vensters en een klein poortje in de zijgevel met blinde rechter travee.

• Dienst Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening Brugge, Bouwvergunningen, nummer 3283/1998.
  • Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Fiche, januari 1975, augustus 1975.