Eenheidsbebouwing van stadswoningen

Beschrijving

Eenheidsbebouwing van oorspronkelijk vier - nu drie - lage woningen van twee traveeën onder mansardedak (Vlaamse pannen), uit de 18de eeuw met latere aanpassingen. Hoekpand, het oorspronkelijke nummer 2, hoort nu bij Rolweg nummer 41. Nummers 4-6 zijn het resultaat van een consoliderende "Kunstige Herstelling" in 1990-1992 naar ontwerp van architect H. Pieters (Eeklo): onder meer samenvoegen van nummers 4-6, herstellen en herschilderen van gevel en vernieuwen van het schrijnwerk naar oud model. Verankerde bakstenen lijstgevel, beschilderd boven een donkere plint. Rechthoekige muuropeningen. Dakvlak doorbroken door dakvenster opgenomen in een tuitgevel, nummers 4-6 hebben samen één breed dakvenster met twee rechthoekige vensters, die de luikopeningen vervangen.

• Dienst Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening Brugge, Bouwvergunningen, nummer 1938/1990 (hier onder nummers 2-8).
  • CONSTANDT L. (ed.), Behoedzaam omgaan. Monumentenzorg in Brugge, 1988-1993, 1994, p. 140.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 171.