Zogenaamd "'T GROEN HUYS" volgens naamcartouche. Diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). 17de-eeuws uitzicht, doch oude kern zie interieur. Huidig uitzicht resultaat van verschillende aanpassingen. In 1844 gesplitst in twee woningen waardoor ingrijpende wijziging en verminking van de gevel als gevolg. Huidig uitzicht resultaat van verfraaiende "Kunstige Herstelling" van 1974-1976 naar ontwerp van architect L. Vermeersch (Brugge): onder meer herstellen van de oorspronkelijke 17de-eeuwse vormgeving, en aanbrengen van zandstenen reliëfs van beeldhouwer J. Franck. Verankerde bakstenen trapgevel (9 treden + topstuk) met gebruik van zandsteen voor lateien, middenstijlen en aanzet- en sluitstenen. Rechthoekige muuropeningen, op de begane grond onder geblokte ontlastingsbogen, op de bovenverdieping gevat in rondboognis met figuratieve sluitstenen; huisnaamcartouche in het boogveld van het zoldervenster. De achtergevel is een tuitgevel afgewerkt met vlechtingen.
Interieur. Bewaarde balklagen en verplaatste en vervolledigde spitsboogvormige gotische doorgang onder driepas en dagkanten met kraalprofiel, die tijdens de restauratie in 1974 werd blootgelegd.
Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 1604/1973.
CONSTANDT L. (ed.), Stenen herleven, 111 jaar "Kunstige Herstellingen" in Brugge 1877-1988, 1988, p. 174-175.
DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 301-302.
Bron: GILTÉ S., VANWALLEGHEM A. & VAN VLAENDEREN P. 2004: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Brugge, Middeleeuwse stadsuitbreiding, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 18nb Noord, Brussel - Turnhout. Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)