Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Oorspronkelijk en tot 1924 twee panden uit de eerste helft van de 19de eeuw. Inmiddels één woning met dubbelhuisopstand; vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen), doorbroken door een klimmend dakvenster met twee openingen. Vóór 1924 twee woningen van één bouwlaag, nu één woning. Huidig uitzicht resultaat van verbouwingswerken in 1989-1991 naar ontwerp van architect P. Viérin (Brugge). Verankerde bakstenen lijstgevels, ecrubeschilderd boven een zwarte plint. Rechthoekige muuropeningen.

• Dienst Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening Brugge, Bouwvergunningen, nummer 447/1991.
  • Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 85/1924.