Burgerhuis uit het interbellum

Beschrijving

Art-decogetint enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen; onder geknikt zadeldak (Vlaamse pannen), naar ontwerp van architect D. Gevaert (Brugge), van 1934. Meer plastische gevelopbouw. Enerzijds doorgetrokken venstertraveeën, onder plat dak, op de bovenverdieping gemarkeerd door een afgeronde erker met drielicht. Anderzijds rechter deurtravee met een verdiept portaal en links ingeschreven gebogen glas-in-loodraam; bovenvenster onder kroonlijst uitspringende tussenstijl doorlopend over de getrapte borstwering.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 494/1934.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia