Eenheidsbebouwing van drie stadswoningen en toegang tot beluik

Beschrijving

Eenheidsbebouwing van drie enkelhuizen van telkens twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), eerste helft van de 19de eeuw. Rode baksteenbouw boven gepleisterde plint met gebruik van witte geglazuurde baksteen voor de belijnende banden en afwisselende elementen van de licht getoogde bovendorpels. Poortje links van nummer 37 gaf toegang tot het steegbeluik of "Fort Oreel". Schuin ertegenover, nummers 48-50, soortgelijke, doch groter en meer uitgewerkte eenheidsbebouwing uit de eerste helft van de 19de eeuw: drukker gebruik van geglazuurde baksteen voor de speklagen en pseudo-sluitstenen. Neoclassicistische dakvensters.

• DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 83.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia