Stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee stadswoningen

Beschrijving

Twee diephuizen van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Panden uit de 16de-17de eeuw, zie interieur met bewaarde balklagen. Aangepaste muuropeningen, zie nummer 58 met breed benedenvenster oorspronkelijk voorzien van twee stijlen (?). Verankerde bakstenen tuitgevels met schouderstukken en afgewerkt met muurvlechtingen. Witbeschilderd boven een grijsbeschilderde plint. Rechthoekige vensters onder rollaag; op begane grond afgeschuinde dagkanten. Nummer 58 met korfboogvormig zoldervenster, nummer 60 met rondboogopening. De achtergevel is een verankerde puntgevel afgewerkt met muurvlechtingen. Rechthoekige aangepaste muuropeningen, zie rollaag en korfbogig topvenster.

• Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Fiche, mei 1983.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 83.