Samenstel van stadswoningen

Beschrijving

Samenstel van twee diephuizen met onregelmatige travee-indeling + drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). 17de-eeuws pand, later dichtmetselen (zie sporen) en verlagen van muuropeningen (zie vroeger doorlopende onderdorpels). In 1991 afbreken en opnieuw metselen van de topgevel. Verankerde bakstenen witbeschilderde tuitgevels afgewerkt met vlechtingen. Rechthoekige muuropeningen met afgeschuinde dagkanten en imitatienegblokken. Beluikte benedenvensters met luiken. Afgeschuinde hoek met Mariabeeld met Kind op een veelzijdige getrapte console.

Interieur. Bewaarde moerbalken, wenteltrap en dakconstructie bestaande uit gordingen en twee schaargebinten.

• Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Fiche, mei 1983.
  • Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummers 140 en 2790/1991.