Winkel

Beschrijving

Diephuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uitzicht uit het tweede kwart van de 19de eeuw, doch oude 17de-eeuwse kern afleesbaar van huidig geveltype met blinde bovensters in de zijtraveeën van de lagere derde bouwlaag; ook bewaarde balklagen. Witbeschilderde lijstgevel van kleine baksteen met fijne voegen. Rechthoekige muuropeningen. Bewaard 19de-eeuws schrijnwerk op de bovenverdieping en gietijzeren vensterleuningen op de derde bouwlaag. Kroonlijst op klossen. Winkelpui in sobere neoclassicistische stijl.

• Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Fiche, april 1975.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 204.