• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Enkelhuis uit eind 19de - begin 20ste eeuw met vereenvoudigde neo-Vlaamserenaissance-inslag; drie traveeën en drie verdiepingen onder een zadeldak (leien) voorzien van een centraal getrapt dakvenster, beide met vorstkam, uit eind 19de - begin 20ste eeuw. Bakstenen lijstgevel op een hoge afgeschuinde plint van arduin, horizontaal geleed door middel van doorlopende onderdorpels en lateien van arduin der rechthoekige vensters en overhoekse muizentand onder de kroonlijst. Vensters en deur voorzien van ontlastingsboog met arduinen sluitsteen. Linker aandak met muurvlechtingen en schouderstuk.

Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle