Brouwerij de Zon

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Brouwerij de Zon

Beschrijving

Voormalige brouwerij zogenaamd "De Zon", zie gevelsteen. Oospronkelijk 17de-eeuws pand wordt grondig gewijzigd in 1911 (zie jaarsteen). Breedhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen) gevat tussen twee tuitgevels met schouderstukken. Rode bakstenen lijstgevel met dakvenster onder driehoekige frontonbekroning. Haast volledig opengewerkte begane grond met korfboogpoort voorzien van sluitsteen met roervorken, links soortgelijke deur met bovenlicht. Bovenbouw gedomineerd door houten erker.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 297/1911.
  • GOEDBIER A., Bierverleden te Brugge. Degustieve wandeling langs biergetuigen, Brugge, 1994, p. 11.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia