erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID: 8335   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/8335

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Enkelhuis van drie traveeën en twee en een halve verdieping onder een zadeldak, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel op hoge plint van arduin; horizontale geleding door middel van imitatiebanden op de begane grond, doorlopende lekdrempels van de beneden- en bovenvensters, puilijst, cordon op de penanten der bovenverdieping en hoofdgestel met cordon, tandlijst en kroonlijst op modillons. Steekboogvensters, op de benedenverdieping voorzien van rolluikkasten, op de bovenverdieping gevat in een omlijsting met oren, versierde bovendorpels en diamantkopsluitsteen. Rechthoekige mezzaninovensters in een uitgewerkte omlijsting. Steekboogdeur.


Bron     : D'Huyvetter C., de Longie B. & Eeman M. met medewerking van Linters A. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5N1 (A-G), Brussel - Gent.
Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle
Datum  : 1978


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/8335 (Geraadpleegd op 09-07-2020)