• is aangeduid als beschermd monument Burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Diephuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder schilddak (Vlaamse pannen). Herstellen en herschilderen van de gevel in 2001. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel van 1836, heden met geaccentueerde en donkergrijs geschilderde ordonnerende elementen. Belijnende puilijst, kordonvormende lekdrempels en kroonlijst op klossen. Opstand van de begane grond opgevat als rondboogarcade op Toscaanse zuilen met ingevoegde vensters en deur, laatst genoemde in de derde travee. Rechthoekige bovenvensters, op de lagere derde bouwlaag met lekdrempelconsoles. 19de-eeuws schrijnwerk.

• DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 207.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia