• is aangeduid als beschermd monument Burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). 16de-eeuws pand met behouden, weliswaar bepleisterde balklagen en dakconstructie bestaande uit vijf dubbele schaargebinten. "Kunstige Herstelling" in 1932 naar ontwerp van architect M. Vermeersch (Brugge) op basis van sporen. Huidige ordonnantie van de begane grond resultaat van de verbouwing van de 19de-eeuwse deur en vensters. Ook terugplaatsen van vensterkruisen en tussenstijlen op de bovenverdieping. Verankerde bakstenen tuitgevel met gebruik van zandsteen voor de kozijnconstructies. Rechthoekige vensters, op de begane grond in korfboognissen, op de bovenverdieping onder gekoppelde accoladeboogjes. Gekoppelde accoladeboognissen onder een korfboognis met rechthoekig luik in de geveltop. Nissen telkens met afgeschuinde dagkanten. Tudorboogdeur onder bolkozijn als bovenlicht.

• Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg West-Vlaanderen, Cel Monumenten en Landschappen, archief, dossier DW 000551.
  • Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 114/1932.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 232.