Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Diephuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), waarschijnlijk uit de 17de-eeuw, zie balklagen en schaargebinte. Huidig uitzicht resultaat van latere aanpassingen onder meer in 1836 aanpassen van de muuropeningen en later plaatsen van winkelpui. In 1990 consoliderende "Kunstige Herstelling" naar ontwerp van architect I. Martens (Ichtegem): in harmonie brengen van benedenbouw met bovenbouw, herschilderen van de gevel en vervangen van schrijnwerk naar 19de-eeuws model. Verankerde bepleisterde en witbeschilderde trapgevel (4 treden + topstuk) boven een grijze plint. Rechthoekige muuropeningen met arduinen lekdrempels. Rondbogig zoldervenster in de top.

• Dienst Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening Brugge, Bouwvergunningen, nummers 1753 en 2047/1988.
  • Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 71/1836.
  • CONSTANDT L. (ed.), Behoedzaam omgaan. Monumentenzorg in Brugge, 1988-1993, 1994, p. 150.