Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Breedhuis met enkelhuisopstand van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Uit de 18de eeuw, zie bewaarde balklagen, schouwen en dakconstructie bestaande uit schaargebinte. Huidige uitzicht resultaat van consoliderende "Kunstige Herstelling" in 1998 naar ontwerp van architect B. Vanooteghem (Brugge): herstel van gevels en bedakingen, kopiëren van schuiframen, hermetselen van de schoorsteen. Verankerde bakstenen lijstgevel met midden- en zijpuntgevel afgewerkt met vlechtingen. Geelbeschilderd boven een arduinen plint. Rechthoekige muuropeningen.

• Dienst Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening Brugge, Bouwvergunningen, nummer 2850/1996.
  • Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Fiche, januari 1975.