erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
83410
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/83410

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Breedhuis met enkelhuisopstand van twee/drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen); een pittoreske dakkapel. Jaarsteen "ANNO 1904". Rode bakstenen lijstgevel met rechts een licht uitkragende tuitgevel; horizontaal belijnende banden van geglazuurde baksteen ter hoogte van de onder-, tussen- en bovendorpels. Arduinen plint. Kroonlijst op houten klossen waaronder een fries met geglazuurde bakstenen. Rechthoekige vensters en deur in segmentboognissen met gebruik van geglazuurde baksteen voor de opvulling van de boogvelden en de strekken en op de tweede bouwlaag een hanenkam. Bewaard schrijnwerk. Voetenschraper rechts van de deur.


Bron: GILTÉ S., VANWALLEGHEM A. & VAN VLAENDEREN P. 2004: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Brugge, Middeleeuwse stadsuitbreiding, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 18nb Noord, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Burgerhuis [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/83410 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.