Stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoningen

Beschrijving

Enkelhuizen volgens spiegelbeeldschema; respectievelijk drie traveeën en twee traveeën en één bouwlaag onder doorlopend zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), uit 16de-17de eeuw. Okergeel beschilderde lijstgevel boven een zwarte plint Rechthoekige muuropeningen. Later vergrote vensters. In 1995 hermetseld dakvenster met rechthoekig venstertje bij nummer 3.

Nummer 5. Deur met één afgeschuinde dagkant en een geprofileerde console die de latei opving. Gevelsteen met opschrift "HIER WERD GEBOREN/ JAN-FRANS MICHIELS/ PIONIER VAN DE FOTOGRAFIE/ 1823-1887". Schoorsteenschachten lokaliseren de haarden tegen de rechter en linker zijgevel, laatst genoemde gekoppeld aan deze van het soortgelijke huisje nummer 1 onder mank zadeldak met verschillende helling.

• Dienst Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening Brugge, Bouwvergunningen, nummer 1464/1995.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 314.