Eenheidsbebouwing van stadswoningen

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Sint-Annaplein. Eenheidsbebouwing van drie breedhuizen met dubbelhuisopstand van vier traveeën en drie bouwlagen onder gebogen zadeldak (Vlaamse pannen), van circa 1870. Samen ontworpen met Sint-Annaplein nummer 32. Bepleisterde en grijs- of witbeschilderde lijstgevel boven een donkere plint. Begane grond belijnd door imitatievoegen. Rechthoekige muuropeningen, op de bovenverdieping in geriemde omlijsting, uitgewerkte sluitsteen en lekdrempelconsoles.

• DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 331.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia

Aanvullende informatie

In tegenstelling tot de inventaristekst bestaat de eenheidsbebouwing uit twee woningen van drie bouwlagen, namelijk aan de Sint-Annakerkstraat (nummer 8) één dubbelhuis van vier traveeën en aanpalend een hoekhuis (Sint-Annaplein nummer 32) met twee traveeën langs de Sint-Annakerkstraat en drie traveeën aan het plein.