Stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee stadswoningen

Beschrijving

Twee dubbelhuizen van respectievelijk vijf en vier traveeën en twee en een halve bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), van 1839. Bepleisterde en respectievelijk ecru en grijsbeschilderde lijstgevel boven een donkere plint. Nummer 9: bredere linker travee op de bovenverdieping met imitatievoegen. Rechthoekige muuropeningen, bij nummer 9 op de bovenverdieping in geriemde omlijsting met kordonvormende lekdrempels en op de begane grond oorspronkelijk beluikt, zie duimen.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 131/1839.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 331.