Beschrijving

Diephuis van twee/vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), 17de-eeuws pand, zie bewaarde balklagen en dakconstructie bestaande uit schaar- en nokgebinte. Nieuwe gevel van 1934-1935 gebouwd als "Kunstige Hersteling" naar ontwerp van architect L. Viérin (Brugge). In 1977 aanbrengen van bovenvenster in de zijgevel. Verankerde bakstenen trapgevel (7 treden + topstuk). Op de begane grond een poort en een groot gedeeld venster met bovenlichten. Rechthoekige bovenvensters met latei van Euvillesteen waarboven geblokte ontlastingsboog. Top voorzien van rondbogig venster in geblokte omlijsting.

• Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Fiche, november 1974.
  • Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 623/1934, nummer 1197/1977.